Конкурс за деца на тема „Професия СЪДИЯ” обяви Административният съд в Търново

Животът

20-03-2018, 13:21

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Класът победител ще получи ваучер за книги на стойност 100 лева и ще посети магистратите

Конкурс за деца от първи до четвърти клас на тема „Професия СЪДИЯ“ обяви Административен съд – Велико Търново. Надпреварата е част от инициативата Ден на отворените врати, а целта е да се повиши правната култура на учениците, да се провокират творческите им търсения и вниманието им към съдебната власт.

Участие в конкурса могат да вземат всички ученици от първи до четвърти клас, като проектите са групови – изработени и представени от името на целия клас под ръководството на класния ръководител или друг учител от съответното училище.

Проектите се предават от 01.04.2018 г. до 13.04.2018 г. включително в сградата на Административен съд Велико Търново или се изпращат по пощата на адрес: гр. Велико Търново, площад „Център“ 2, стая 3.

На 16 и 17.04.2018 г. картините ще бъдат оценени от жури в състав: съдия Росен Буюклиев, съдия Румяна Пеева и съдия Евтим Банев. Критериите за подбор са креативност, оригиналност, оформление и композиция. Класацията ще бъде публикувана в сайта на Административен съд Велико Търново.

Авторите на първите пет проекта следва да излъчат свои представители (пет ученика от класа), които под ръководството на учителя си да направят презентация на проекта. Това ще се случи в Деня на отворените врати на Административен съд Велико Търново – на 27.04.2018 г. от 10 часа в сградата на съда.

Класът победител ще получи ваучер за книги на стойност 100 лева и покана за посещение в Административен съд Велико Търново, където учениците ще имат възможност да се запознаят отблизо с професията на съдията.

Всички проекти ще бъдат подредени в изложба в сградата на Административен съд Велико Търново, а класовете, взели участие, ще бъдат удостоени с грамота.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов