Горнооряховски четвъртокласници мериха сили в конкурса „Гладният готвач“

Велико Търново Лайф

20-03-2018, 13:40

Снимка:

СУ "Вичо Грънчаров"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Учениците се състезаваха в три категории: салати, коктейлни хапки и десерти

Кулинарен конкурс „Гладният готвач“ организираха учениците ІV “а“ клас на СУ „Вичо Грънчаров“ с класен ръководител Ваня Недкова. Децата изучават „Домашен бит и техника“, а една от темите на учебния предмет е „В кухнята с Ути“.

Домакин на кулинарния конкурс бе фирмата, която стопанисва училищния стол, с управител Анелия Русева. Екипът, който се грижеше за положителната атмосфера на вечерта, бяха Стела Акиванова – учител по музика и Жанета Николаева – медицинска сестра в училището. Гост на конкурса бе Пепа Колева – учител по български език и литература.

Учениците се състезаваха в три категории: салати, коктейлни хапки и десерти. Всеки главен готвач (ученик от класа) имаше до себе си помощник-готвач (член от семейството), който му асистираше. Трудът им беше възнаграден с аплодисментите на публиката и грамоти от компетентното жури, уловили духа на всяко кулинарно изделие. След трудни, дълги и оспорвани дебати, четирима от участниците бяха короновани с класически готварски шапки.

„Най-голямата награда за всички присъстващи остава милият спомен от преживяното, блясъкът на лъчезарните усмивки и топлината от близостта на семейството и училището. Отново заедно, ръка за ръка, учители и родители дадоха увереност на децата, че при всяко тяхно начинание, при всяка тяхна крачка напред – понякога плаха, друг път - смела и сигурна, имат пътеводна светлина от любов, грижовност и подкрепа“, коментират от ръководството на СУ „Вичо Грънчаров“.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов