Всеки 20-ти посетител в Парка на миниатюрите влиза безплатно със семейството си на празника на Велико Търново

Мисия

20-03-2018, 15:33

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Паркът е с 9 нови макета за 22-ри март

С 9 нови макета е обогатена колекцията на парка на миниатюрите „Търновград – духът на хилядолетна България“ за празника на старата столица 22-ри март. Вече са експонирани мини копията на софийската църква "Свети Седмочисленици“,София, търновската катедрална църква  „Свето Рождество Богородично“,монумента "Св.Богородица" от Хасково, жп гарите Варна и Пловдив, както и всички сгради от площад „Независимост“ в столицата. Под Царевец вече е и Рилският манастир -  най-големия, най-красив и най-сложен макет в парка. Изработката на петте части на миниатюрата е продължила 6 месеца, като детайлите на Съборната манастирска църква „Рождество Богородично", на прочутата Хрельова кула и манастирския комплекс са прецизно изпълнени на ръка.

С новите попълнения колекцията „Мини България“ вече представя над 52 исторически и природни забележителности от цялата страна.  Сбирката се разширява поетапно и вече е ход изработването на нови миниатюри макети – на Дряновския и Троянски манастир, Белоградчишката крепост, паметника „Бранителите на Стара Загора“ и др.

За улеснение в парка вече има свободна Wi-Fi мрежа и интернет екскурзовод с QR кодове, който може да се ползва от всеки посетител със смартфон. На указателната табела на всеки макет има персонален QR код, който след като бъде сканиран с подходяща програма-четец, дава информация за съответния обект.

На празника на Велико Търново всеки 20-ти посетител ще може да разгледа безплатно парка, а  ако той е придружен от семейството си преференцията ще бъде ползвана и от близките му.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов