Млади хора от цялата страна идват в Горна Оряховица за ХІ Национална младежка среща

Мисия

20-03-2018, 16:25

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Форумът ще премине под надслов „Дигиталните технологии и младите хора”

Млади хора от цялата страна ще се съберат в Горна Оряховица за ХІ Национална младежка среща, която ще се проведе от 30 март до 1 април. Форумът ще премине под надслов „Дигиталните технологии и младите хора”. Срещата се организира от Сдружение „Горнооряховски младежки парламент”, съвместно с Община Горна Оряховица.

В продължение на три дни участниците ще имат възможност да споделят опит не само с домакините, но и с поканените представители на водещи партньори – Европейски информационен офис на евродепутата Ева Майдел във Велико Търново; Центъра за безопасен интернет; Фондация „СМАРТ“; „Образование България 2030“; Клуба на програмистите във Велико Търново; Проект „Future“; София филм Фест и TurnovoRUNs.

В срещата ще се включат младежки групи от Лясковец, Златица, Свищов, Варна, Димитровград, Силистра, Велико Търново, Търговище, Левски, Казанлък, Стара Загора, Ловеч, Габрово, Пазарджик, Козлодуй, както и представители на домакините от Горнооряховски младежки парламент. Участниците в срещата ще бъдат приветствани от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

Основна тема по време на форума ще бъде използването на дигитални технологии от младите хора. Участниците ще обсъдят конкретни действия, свързани с предоставените от ЕС възможности за развитие и активиране на младежкия граждански сектор. Ще могат да изразяват идеи, в кои приоритетни области трябва да бъде насочена младежката дейност и кои са ефективните действия.

Важна част, през трите дни на форума, ще бъдат и мобилните устройства. Те ще бъдат включени в различни интерактивни задачи за участниците, чрез които на практика ще покажат как скоро дигиталните технологии могат да участват в ежедневието.

Тази година ще бъде дадена възможност на всички организации, които желаят да представят дейността си, да го направят не чрез презентации, а в общи за целта ателиета по време на срещата. Не на последно място, ще бъде създадена работна среда за осъзнаване на потенциала на работата на НПО-та в мрежа и важността на свободното споделяне на опит, информация и ресурси като средство за индивидуална и организационна ефективност помежду им.

Националната младежка среща в Горна Оряховица е поредна стъпка за продължаване на започнатия диалог между младежта, местната и централната власт за ролята и мястото на младото поколение в изграждането на просперираща България в рамките на обединена Европа.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов