Със Света литургия започна празникът на Велико Търново

Мисия

22-03-2018, 09:15

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тя беше уважена и от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева

Със Света литургия в храма „Свети 40 мъченици” започна тази сутрин празничния за Велико Търново 22-ри март. Литургията води Негово високо Преосвещенство Великотърновският митрополит Григорий. Лошото време не попречи на множество политици, общественици и граждани още в 7,30 ч. да изпълнят двора на църквата. На литургията присъстваха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, депутати от Великотърновски район, председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, кметът инж. Даниел Панов, съветници и жители на града.

„За мен е чест за поредна година да имам възможността да се включа в празничната програма на старата българска столица. Поздравявам гражданите на старопрестолно Търново, които заслужено носят самочувствието, че са жители на един от най-обичаните български градове. Гордост за България е не само историческото наследство, но и съвременният облик на Велико Търново.” – каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той и колегите му от партията поднесоха цветя на сакрофага на цар Калоян в храма „Свети 40 мъченици” и чуха текста от колоната на цар Иван Асен ІІ.

С шествие множеството от църквата ще есе отправи към сградата на община Велико Търново, където в 10,30 ч. празнично слово ще поднесе кметът Панов, а митрополит Григорий ще отслужи водосвет.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов