Цвета Караянчева : Докато вас ви има, няма да бъде претопено онова, що всеки от нас люби, тачи и милее!

Мисия

22-03-2018, 11:14

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Председателят на Народното събрание пое ангажимент да входира предложението Търново да бъде обявено за историческа и духовна столица

С химна на Република България, на Европа и на Велико Търново продължи пред сградата на общината честването на 22 март. В небето полетяха стотици балони в бяло, зелено и червено, пуснати от ученици от великотърновските училища, които участваха в празничното шествие с ликовете на благодетелите на Старата столица.

И тук кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов призова днешните държавници да признаят официално града ни за духовна и историческа столица на България. „Така ще докажем, че почитаме нашите предци и учим децата си на родолюбие. Благодаря на г-жа Цвета Караянчева, че пое този ангажимент да входира това предложение, което е и от името на всички великотърновци.” – каза Панов.

Кметът изказа благодарност на хората на науката, на бизнеса, на културните дейци и работещите в сферата на образованието за усилията, които полагат усилия Старата столица да има бъдеще и авторитет.

 

„Щастлива съм да ви приветстват с празника на Велико Търново. Почитането днес на вашите покровители показва, че силата на българската мощ и на българската православна вяра винаги са вървели ръка за ръка.

И днес, в европейска България, никой не може да има съмнения, че армията и църквата, заедно с просвещението и културата, са крепителите на държавността ни.

Търновград е сравняван от летописците с Рим и Константинопол. Във вашите вени тупни пулса на гордите Асеневци, които превръщат България в могъща сила в Европа. Вие сте закърмени със заветите на духовния българския пастир Патриарх Евтимий, тук са изковани текстовете на първата българска конституция.

Всички вие, с почитта си към дедите ни, с енергията за съзидание, с предприемчивостта си и премереното си чувство за модерност, сте съвременните строители на България. Докато вас ви има, няма да бъде претопено онова, що всеки от нас люби, тачи и милее.

И ще си позволя да цитирам великия държавник Стефан Стамболов : „И  нека да си гледаме работата, без да се унижаваме пред когото и да е, без да чакаме помощ за нашите народни стремления от там, гдето помощта си много скъпо продават.” – каза в словото си председателят на народното събрание Цвета Караянчева.  

Поздравителни адреси бяха получени от президента на Републиката Румен Радев, от министър – председателя Бойко Борисов, от главния прокурор на Републиката, от множество асоциации и организации от страната.

„Продължавайте да възпитавате в родолюбие вашите наследници. Нека не забравяме корените си и да съхраняваме заветите на дедите си. Нека бъдем достойни деца на майка България” – се казва в поздравителния адрес на президента Румен Радев.

 

„Бъдете инициативни, предприемчиви, обединени. Уважаеми г-н Панов, уверен съм в желанието и възможността Ви да развивате потенциала на града. Вярвам, че жителите оценяват Вашите усилия и нека всяка Ваша инициатива среща подкрепата на Вашите съграждани” – обръща се в поздрава си по повод 22 март към великотърновци и кмета на общината премиерът Бойко Борисов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов