Условна присъда за мъж, запалил кола за 10 бона в Килифарево

Крими

22-03-2018, 13:12

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Подпалвачът отмъстил на собственика на возилото за измами

След внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура – Велико Търново 35-годишен мъж е осъден за подпалване на  чужд автомобил. Наложено му е наказание от една година и четири месеца лишаване от свобода, което е отложено с изпитателен срок от три години.

Кристиян К. е признат за виновен за това, че на  16.10.2017 г. в гр. Килифарево, общ. Велико Търново, запалил имущество със значителна стойност – лек автомобил „Фолксваген Туарег“, на стойност 10 900 лева, собственост на Б. А., с което му  причинил  вреди в същия размер, в резултат на унищожаването на автомобила.

Обвиняемият не познавал лично пострадалия, но от свои познати имал информация кой е, как изглежда и каква кола кара. Знаел, че има фирма, чрез която е измамил различни хора с големи суми пари, сред които и негови  приятели. Поради тази причина на 15.10.2017 г. взел решение да отиде в гр. Килифарево и да запали лекия автомобил „Фолксваген Туарег“, собственост на пострадалият, като по този начин искал да го сплаши. Помолил свой приятел да го закара до гр. Килифарево. Предварително взел две бутилки, в които имало дизел, излял ги върху колата и я подпалил.

Присъдата подлежи на обжалван е пред Окръжен съд – В. Търново.

 

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)