Финансират със 109 млн. евро 74 проекта по ИНТЕРРЕГ Румъния-България - velikotarnovo.utre.bg

Финансират със 109 млн. евро 74 проекта по ИНТЕРРЕГ Румъния-България

22 март 2018, 13:54 | Мария Христова
  • Снимка:
    МРРБ

Проектите са свързани с околната среда, превенция на риска и свързаността на регионите

С ресурс от 109 милиона евро ще бъдат подкрепени 74 проекта по програмата ИНТЕРРЕГ V-А Румъния – България. Това съобщи зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова. Днес тя съпредседателства десетото заседание на Комитета за наблюдение на програмата, което се провежда във Велико Търново. Проектите са свързани с околната среда, превенция на риска и свързаността на регионите, уточни Николова. По нейни думи ще има и списък с резервни проекти, които ще получат финансиране в случай на спестени средства.

„Програмата Румъния – България е от ключовите за развитието на териториалното сътрудничество от двете страни на река Дунав. С бюджет от 238 милиона лева се опитваме да подкрепяме регионите в основните им цели за постигане на икономически растеж и заетост”, подчерта зам.-министърът.

Над 200 проектни предложения са подадени във втората фаза, 140 са стигнали до етапа на техническо оценяване. Очаква се днес да бъде приет списъкът с одобрените и отхвърлените проектни предложения.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета