Ректорът на ВТУ открива днес първата Академия „Младите лидери”

Животът

23-03-2018, 08:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проявата се организира от Дипломатически клуб „Имхотеп“

Дипломатическият клуб „Имхотеп“ при Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” организира първата по рода си студентска Академия „Младите лидери“.

Обучението ще се проведе днес и на 24 март в зала „Европа“ на Ректората. Събитието подкрепя развитието и усъвършенстването на най-активните студенти на Университета, амбицирани да бъдат лидери в своята област. По традиция Дипломатическият клуб „Имхотеп“ черпи идеи и опит от най-добрите експерти в своите области, които са се доказали като успешни професионалисти. 

Проф. д-р Христо Бонджолов, ректор на Великотърновския университет, ще открие официално инициативата, която започва днес от 15,00 ч.

Академията ще започне с лекцията на г-н Антони Иванов, изпълнителен директор на „Алианц банк България“ – Велико Търново, който ще разясни повече за управлението и лидерството в банковия сектор. Веднага след него почетният консул на Уругвай в България д-р Йоаким Каламарис ще разясни как да съчетаем успешно образованието, бизнеса и дипломацията.

Първи лектор на Академията в съботния ден ще бъде обявеният за най-прогресиращ млад лидер на 2017 от World ICT forum Петър Младенов. Понастоящем той е най-младият председател на работна комисия в историята на Съвета на ЕС и началник на отдел „Младежки политики“ в Министерството на младежта и спорта, което официално подкрепи Академия „Младите лидери“.

Експертът по политически PR Диана Сивинова ще разясни как се изгражда лидерски имидж с PR средства, а как да се презентират професионално в социалните мрежи, присъстващите ще научат от специалиста по Facebook - маркетинг Роси Георгиева.

За да подберат най-интересните за младежите теми, от Дипломатическия клуб на Университета проведоха специална анкета. Записването за участие приключи в началото март, над 50 ще са студентите, които ще имат шанса да развият своите лидерски умения. 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов