Пролетните празници в Свищов започнаха с концерт, посветен на 140 години от Освобождението

Мисия

23-03-2018, 11:16

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Днес откриват XVI Национален фестивал на любителските и камерни кафе - театри

Изключително вълнуващо стартира първия ден от програмата за пролетните празници в Свищов. В пълния салон на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ жители и гости на крайдунавския град се насладиха на букет от разнообразни музикални изпълнения. Участието на Първи български хор „Янко Мустаков“, с диригент Елизабет Людмилова вдигна нивото на празничния концерт и за пореден път остави без дъх присъстващите, след изпълнението на „Из кръв и дим“, композирана от Янко Мустаков, по текст на Иван Вазов.

В близо двучасовия концерт участие взеха младият пианист Тони Караманлиев, Мажоретния състав на Балетната школа към Читалището, Квартет „Свищов“, Децата от IV група при ДГ „Васил Левски“, възпитаници от класа на Корнелия Чекелева, детско-юношеският танцов ансамбъл „Дунавска младост“ и Симона Иванова, която с песента „Моя страна, моя България“ вдигна на крака цялата публика.

Програмата „Пролетни празници “ 2018 продължава в днешния 23 март с откриването на XVI Национален фестивал на любителските и камерни кафе - театри. От 14.00 часа на Камерната сцена на Първа българско народно читалище организаторите ще дадат старт на два последователни дни, в които всички любители на театралното изкуство ще могат да се насладят на деветте представления от програмата на Фестивала.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов