Цветан Цветанов в Свищов: 7,4 млрд. лева са осигурени, за да могат общините да кандидатстват за финансиране на проектите си

Мисия

23-03-2018, 11:23

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Европейските средства преобразяват общините“, каза пред свищовската общественост великотърновският кмет Даниел Панов

Наш ангажимент е да подкрепяме развитието на община Свищов. В настоящия програмен период 7,4 млрд. лева са осигурени, за да могат общините да кандидатстват за финансиране на проектите си. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща с повече от 200 граждани на Свищов. Заедно с Цветанов на срещата присъстваха великотърновският кмет и председател на НСОРБ Даниел Панов, депутатът от ГЕРБ-Свищов Станислава Стоянова, председателят на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов и свищовският градоначалник Генчо Генчев.

Цветан Цветанов отбеляза, че България трябва да има своето решение какво да прави и след 2020 г., като подчерта, че усилията ни в момента са насочени към запазването на кохезионната политика. „Общините у нас се нуждаят от европейската солидарност. Когато се обсъждат политиките в новия програмен период, трябва да бъдем единни и като българи да отстояваме общите си интереси“, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

„Фалшивите новини са голям проблем в момента. Много хора са наивни и им вярват“, каза един от присъстващите граждани. Отговорът на фалшивите новини са срещите като тази, категоричен бе председателят на най-голямата парламентарна група. „Ние, политиците, трябва да мислим като родители, защото в момента се създават условия за увеличаване на агресията. За съжаление, в голямата политика се наблюдава огромна конфронтация, която води до разделение в обществото“, каза още Цветанов.

„Европейските средства преобразяват общините“, коментира пред свищовската общественост великотърновският кмет Даниел Панов. „Това, което виждам че се случва в Свищов, е плод на единомислие и сериозна работа. И това е един пример, който политиците от опозицията трябва да следват, вместо да използват езика на омразата“, препоръча Панов. По думите му Свищов показва как може да се работи с обединени сили, защото кметът е от БСП, а председателят на Общинския съвет е от ГЕРБ. „Нагоре не се върви, като се насажда омраза към другия, а като можеш да покажеш резултати от работата си“, категоричен бе кметът на Велико Търново.

Пред присъстващите свои съграждани градоначалникът на Свищов Генчо Генчев сподели, че през годините общината е загубила много, но с подкрепата на народните представители и правителството сега върви напред. Никога в населените места не са влизали толкова средства, според кмета. Генчо Генчев съобщи на съгражданите си, че благодарение на отпуснатите от правителството в края на миналата година над 2 млн. лева, ще се ремонтират повече от 45 улици в града и ще се подновят водопроводни връзки.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов