Академията за доброволци ще се проведе в Арбанаси

Мисия

24-03-2018, 06:11

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

В периода 26 – 28 март 2018 г., в с. Арбанаси, обл. Велико Търново ще се проведе ежегодната Академия за доброволци, организирана от Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ), съвместно с фондация „Ханс Зайдел“ и Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Велико Търново.

Тази година, академията e обвързана с Националната кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация, реализирана съвместно с Посолство на Великобритания и Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“. В академията ще вземат участие доброволци от Местните комисии в градовете Бургас, Благоевград, Варна, Велико Търново, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив и Сливен, които все още не са преминали обучение, такива, които са вече обучени и самите те са провеждали обучения по метода "връстници обучават връстници“, както и деца от уязвими общности, които са участвали в проведените в рамките на кампанията фокус-групи.

Планирано е събитието да бъде открито от г-н Ганчо Карабаджаков, зам.-кмет и председател на МКБТХ, гр. Велико Търново, Н. Пр. Ема Хопкинс, Посланик на Великобритания в България и г-жа Камелия Димитрова, секретар на НКБТХ.

Академията за доброволци предоставя възможност на младите хора, подпомагащи основно дейностите по превенция на Местните комисии, да придобият познания за доброволчеството, трафика на хора и различните му форми, като развият уменията си за работа в екип и обучение на връстници. Тази година обучителите от Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве и Loveguide ще поставят акцент и върху интерактивните методи на обучение, създаването на информационни кампании и работата с медии. Целта е доброволците самостоятелно да разработят концепция за информационни материали и кампании, които впоследствие да бъдат използвани в дейностите по превенция на трафика на хора на национално и местно ниво.

 

Можете да научите повече за проблемите, свързани с явлението „трафик на хора“ на интернет страницата на НКБТХ: www.antitraffic.government.bg.

За допълнителна информация, свързана със събитието, можете да се обърнете към:

НКБТХ, г-жа Ернеста Русева, старши експерт, „Връзки с обществеността”, мобилен: 0889 930 949 и електронна поща: e.rousseva@antitraffic.government.bg



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов