Каузата Никол вече става кауза Мартина

След като 14-годишната великотърновката Никол Георгиева, старадаща от Сарком на Юинг, получи одобрение за комплексно лечение от здравната каса, близките прекратиха благотворителната кампания за набиране на средства на този етап.

„Майката на Ники помоли текущите търгове и събития да приключат в полза на друго детенце в нужда. Тук искам да благодаря на Надя, че в този труден за нея момент тя помисли за друго дете, и за други изстрадали родители! Каузата която пожела да подкрепим, е на малката Мартина.” – съобщи близка на семейството.

Мартина е прекрасно усмихнато човече, което е едва на пет месеца. Толкова малка и крехка, а вече е принудена да води битка за живота си. Когато е на два месеца, Марти се разболява от левкемия. Родителите и са подали документи във Фонда за лечение на деца в чужбина, но отговор все още нямат.

Марти е много малка и лечението й е много трудно. Родителите искат да дадат най големи шансове за оцеляване на детенцето си. В момента детето е в ремисия. Предстои обаче дълго и продължително лечение, за да може да оздравее напълно. Едната процедура, която трябва да направят, е трансплантация на стволови клетки. Родителите са подали документи в различни европейски клиники и очакват оферти.

По предварителни данни лечението ще струва около 150 000 евро. Затова търговете и базарите, които до сега се организираха в полза на Никол, вече ще са в полза на малката Мартина. Начините по които можете да помогнете, освен чрез търговете са: Дарителска сметка: Първа инвестиционна банка Ад IBAN: BG68FINV91501317133190 BIC: FINVBGSF Титуляр: Мартина Ангел Петрова Pay Pal: achkata6908@abv.bg За дарения по банков път чрез Еконт, посочвате IBAN на сметката на Марти, трите й имена, град София, в полето за телефон 111 и като допълнителна информация трябва да пише IBAN, по който е преведена сумата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов