Глоби грозят горнооряховчани, изхвърлящи стъкла и строителни отпадъци на нерегламентирани места

Животът

25-03-2018, 09:16

Снимка:

община Г. Оряховица

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

През последните седмици зачестиха случаите на струпване на начупени стъкла от прозорци до контейнерите за битови отпадъци и до тези за разделно събиране, съобщават от Община Горна Оряховица. Зелените контейнери са предназначени само за изхвърляне на отпадъци от опаковки, уточняват екоинспекторите от Община Горна Оряховица. Плоското стъкло при смяна на дограма е строителен отпадък и трябва да бъде изхвърлено на съответната площадка, която се намира в района на бившия Домостроителен комбинат.

В началото на активния пролетен сезон, екоинспекторите напомнят също, че е забранено изхвърлянето на отпадъци от строително ремонтни дейности в контейнерите за битови отпадъци и около тях. Глобата за това е от 300 до 1 000 лв. за физически и от 1 400 лв. до 4 000 лв. за юридически лица.

Строителните отпадъци могат да се предават на площадката на „Кънстракшън уест“ ЕООД, която се намира до бившия Домостроителен комбинат в Горна Оряховица. Гражданите могат да направят заявка за контейнер за строителни отпадъци на телефона на фирмата: 0988 801 321. Контейнерът се предоставя срещу заплащане.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов