Свищовската академия организира дебат „Накъде отива Европа?”

Мисия

26-03-2018, 08:36

Снимка:

Стопанска академия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Съорганизатор е Бюрото на Европейския парламент в България

Ръководството на Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов и Бюрото на Европейския парламент в България организират младежки  дебат „Накъде отива Европа?“, който ще се проведе в гр. Свищов на 2 април 2018 г.

В събитието ще вземат участие Георги Пирински (С&Д) и Илхан Кючюк (АЛДЕ), членове на Европейския парламент, Ралица Ковачева, преподавател от Журналистическия факултет на Софийския университет и доц. д-р Александър Ганчев от факултет „Финанси“ на Стопанска академия „Д. А. Ценов“. Модератор на дебата ще бъде Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България.

Целта на младежкия дебат е да бъдат дискутирани предизвикателствата пред ЕС в средносрочен план като Брекзит, многогодишната финансова рамка, младежката заетост, надвисналата опасност от търговска война със САЩ, перспективите за разширяване на ЕС към страните от Западните Балкани, предстоящите избори за Европейски парламент и други актуални теми от европейския дневен ред.

Събитието ще се проведе в аудитория 1 „Проф. Д. Бъров“, Ректорат на Стопанска академия „Д. А. Ценов“, от 14:00 до 15:30 часа на 2 април 2018 г. (понеделник), под формата на дебат с кратки встъпителни изказвания на участниците в панела и въпроси от публиката.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов