Над 6 кг. марихуана, метаамфетамин, везни и крупни парични суми откри полицията след публичен арест

Крими

26-03-2018, 10:09

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Двамата задържани в петък са привлечени като обвиняеми

В петък, при провеждане на специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества от служители на Областната дирекция на МВР – В. Търново и местното полицейско управление, за която velikotarnovo.utre.bg информира своевременно, на ул. „Симеон Велики“ в областния град, принудително е бил спрян лек автомобил „Опел Корса“, управляван от 27-годишния Б. П. от Стара Загора, известен на полицията, и пътник - 25-годишният М. И. от Враца, неизвестен до момента на полицията. От извършените процесуално следствени действия е установено, че двамата държали 7 пакета със зелена листна маса, с общо тегло 5800 гр., която при полеви наркотест е реагирала на марихуана.

В хода на разследването са извършени претърсвания на различни адреси във В. Търново, където са намерени и иззети още около 800 гр. от същото наркотично вещество, 10 гр. метаамфетамин, две везни, опаковки за пакетиране на наркотични вещества, крупни парични суми, мобилни телефони и компютърни конфигурации.

Б. П. и М. И. са задържани с полицейски мерки за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство. След доклад на материалите в прокуратурата двамата са привлечени като обвиняеми. Мерките им за задържане са удължени на 72 часа. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов