Четири награди за ВС „Таланти” от феста "Abanico"

Велико Търново Лайф

26-03-2018, 10:52

Снимка:

ВС "Таланти"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Над 200 изпълнители взеха участие в тазгодишното издание на форума

С четири приза се завърнаха певците на вокалния педагог Венелина Пъневска от Вокално студио "Таланти" при читалище "Искра" от Международния фестивал за популярна песен на испански език "Abanico", който се проведе за седми път в София. Участниците и журито в него бяха певци и музиканти от Германия, Италия, Сърбия, Румъния, Молдова, Бразилия и България. Над 200 изпълнители взеха участие в тазгодишното издание на форума.
Grand prix във втора възрастова група спечели 10-годишната Рада Георгиева, която впечатли журито с изпълнението на чувствената испанска песен "Abrazame" и хита на Adele "Don't you remember". Атрактивното поведение на сцената и страхотно изпълнение на "Quizas" и вечната класика "Parla piu piano" пък донесе първото място на 12-годишния Марсел Хайджийски. Второто място в групата е за 9-годишната Преслава Драгомирова и изпълененията й на "Bongo cha" и "Примадона".
В 4-та възрастова група Вокално студио "Таланти" представи 17-годишната Мая Младенова. Сложността на песните и кадифения й глас й донесоха първото място. Тя изпълни "Dejare" и красивата песен на Кристина Агилера "I will be".
Освен дипломи, медали и купи, талантливите певци получиха и покани за няколко международни конкурса за поп музика в чужбина.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов