74 състезатели мериха сили в общинските игри по джудо в Свищов

Спорт

27-03-2018, 08:00

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На откриването бе почетена паметта на основателя на спорта в града Игнат Игнатов

Общинските игри бяха организирани от СК "Джудоспорт" със съдействието на  ЗД "GENERALI" и СУ " Димитър Благоев ", където се проведе състезанието.
В надпреварата взеха участие общо 74 състезатели, от пет училища - ОУ "Христо Ботев" - с. Алеково, ОУ "Ф. Сакелариевич", СУ "Цв. Радославов" , СУ "Н. Катранов" и  СУ "Д. Благоев".
Състезанието бе открито от Андрей Андреев - управител на GENERALI за гр. Свищов, който пожела успех на участниците нови, по-големи постижения в областта на  спорта и в училище. Севдан Златанов - старши треньор на "Джудоспорт", благодари на г-н Андреев за това, че за девета поредна година спонсорира игрите, благодари също така  на родителите за оказаното доверие и съдействие, и на децата за положения труд и постоянство.
На откриването бе почетена паметта на Игнат Игнатов - основател на джудото в гр. Свищов, който изненадващо ни напусна наскоро. Бе отбелязано, че делото му  е живо и продължава във всеки един от трениращите и обичащите спорта джудо.
Ученическите игри се проведоха при изключителна конкуренция и емоционалност от страна на училищните отбори.
В призовата тройка се класираха на I-во място, с най-много завоювани медали  и общо 78 точки, джудистите на СУ "Д. Благоев". Техен треньор е Севдан Златанов.
На II-ро място, с общо 55 точки, изненадващо тази година, се класираха учениците от  ОУ "Ф. Сакелариевич", с треньор Анатоли Янков.
На III-то място са учениците на ОУ "Хр. Ботев" - с. Алеково - 39 точки, с треньор Силвия Иванова. На четвърто и пето място останаха отборите на СУ "Н. Катранов" и СУ "Цв. Радославов".
Учениците от с. Алеково и СУ "Д. Благоев" за втора година участваха и се подготвяха по националния проект "Твоят час".
 
 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов