Обвиниха възпитаник на ВТУ, превърнал се в най - крупните дилъри на дрога в Търновско

Крими

28-03-2018, 07:00

Снимка:

областна дирекция на МВР, архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Приятелките на двама съдружници в тайния бизнес имали ниви с канабис в Петрич

Финансист, който е възпитаник на ВТУ, се оказа един от най-големите  наркоразпространители на марихуана във Великотърновска област. 27-годишният Богомил П. е от Стара Загора. Дошъл да учи в старата столица, но като се дипломирал решил да изкарва лесни пари от продажба на дрога и останал във Велико Търново. Заедно с него в бизнеса влязъл и приятелят му Мартин И,на 25 г. от Враца. Двамата имали приятелки от село край Петрич. Там едната дама-Клавдия, видяла,че на полето други отглеждат канабис и решила да опита.Помагала и приятелката и,а двете от известно време живеели на семейни начала с Богомил и Мартин. Групата започнала да доставя малки количества трева в старата столица,но после се оказало,че има свободна ниша за много повече стока, а по законите на търговията търсенето определяло доставките. Престъпният квартет, обаче бил засечен и наблюдаван от криминалисти от болярския град. След мащабна разработка на Областната дирекция на МВР във Велико Търново четиримата бяха арестувани при зрелищна акция на 23 март пред Мол-а. Двете жени, на около 30-години, били задържани само за 24 часа от полицията, а в момента Окръжна прокуратура решава дали да им повдигне обвинения за разпространение на дрога.

Богомил и Мартин са задържани за 72 часа и вече са с обвинения. Групата бе заловена с над 6 кг. марихуана. Стоката е била в лек автомобил „Опел Корса“, управляван от 27-годишния Богомил ,а полицията е спряла колата принудително след информация,че вътре се превозва опиат. Заедно с финансиста бил и 25-годишният Мартин , неизвестен до момента на полицията. От извършените процесуално следствени действия е установено, че двамата държали 7 пакета със зелена листна маса, с общо тегло 5800 грама, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана. В хода на разследването са извършени претърсвания на различни адреси във Велико Търново, където са намерени и иззети още около 800 грама от същото наркотично вещество, 10 грама метаамфетамин, две везни, опаковки за пакетиране на наркотични вещества, крупни парични суми, мобилни телефони и компютърни конфигурации.

До момента са разпитани над 30 клиенти на Богомил,които посочили,че от доста време купуват от него стока. Според запознати, младият възпитаник на ВТУ е успял да се превърне в най-сериозния и голям играч в разпространението на марихуана, а официално той и останалите трима се водели безработни.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов