Официално стартира проект за увеличаване капацитета на Дневния център за деца с увреждания в Свищов

Мисия

28-03-2018, 17:15

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

В Свищов се проведе встъпителна пресконференция по проект:

„Увеличаване капацитета на Дневен център за деца с увреждания - гр. Свищов чрез преустройство и ремонт - качествени грижи и достъпни услуги“

Проектът се реализира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и е на обща стойност 119 600.00 лв., от които 85 000 лв. – финансиране от Европейския съюз чрез ЕФРР, 15 000 лв. – национално съфинансиране и 19 600 лв. – съфинансиране от бенефициента в лицето на Община Свищов.

На откриването присъстваха кметът на Свищов Генчо Генчев, председателят на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов, ресорният заместник-кмет Анелия Димитрова, както и представителите на всички социални услуги в Общината. Всички те бяха категорични в изказванията си относно необходимостта от реализирането на проекта и неговата полезност във връзка с грижите насочени към децата с увреждания. С реализирането му ще се надгради дейността и ще се разшири капацитета на услугата, с което ще се създадат условия за подкрепа на семействата, отглеждащи деца с увреждания или в риск от развитие на увреждания чрез услуги по Ранна интервенция.

Кметът на Свищов каза, че се гордее с високото ниво на предоставяните социални услуги в община Свищов, като за това благодари на изключителните професионалисти, които работят в социалната сфера на Общината.

От своя страна ръководителят на проекта Енвер Юсниев и директорката на ДЦДУ Теменужка Тодорова не пропуснаха да благодарят на общинското ръководство за сериозната подкрепа и усилията, които полагат за развитието в тази посока.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов