Деца от Клуба по екология от СУ „Цветан Радославов“ гостуваха в разсадниците на ДГС - Свищов

Велико Търново Лайф

28-03-2018, 18:47

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Конкурс за есе на тема „ Аз и гората“ обявиха от горското стопанство

Децата от Клуба по екология към свищовското СУ „Цветан Радославов“ гостуваха в горските разсадници на ДГС – Свищов, намиращи се в село Вардим. Това съобщава на сайта си Северноцентралното държавно предприятие, част от което е и стопанството в дунавския град.

По време на продължителната и интересна визита младите природолюбители имаха възможност да чуят от професионалистите детайли за работата на лесовъда и на работниците, заети с производството на посадъчен материал за залесяване. Домакините обясниха на своите гости как протича един ден на горските служители и показаха с какви пособия си служат – клупа, висотомер, горска карта и контролна горска марка.

Учениците от Клуба по екология разбраха подробности за целия процес по производство на резници от тополи, как и къде се съхраняват. Децата проявиха истински интерес, което личеше по непрестанно задаваните въпроси.  

За спомен от посещението си при горските, младите еколози си тръгнаха от разсадника с изработени лично от тях дървени медали. От прекараното време с децата си пролича интересът им към гората и нейните обитатели. Поради тази причина ДГС Свищов обяви конкурс за есе на тема „ Аз и гората“. Награди ще има за всички, обещават организаторите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов