Електронен гид улеснява гостите на Старата столица

Велико Търново Лайф

29-03-2018, 08:00

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Правилното паркиране е една от първите теми, с която се запознават читателите

Безплатният PDF файл бе създаден само преди дни от екипа на споделеното работно пространство Freeдом 21, съобщава Общинско радио. В общо 10 страници е поместена важната за гостите на града информация. Правилното паркиране е една от първите теми, с която гида запознава своите читатели. Места за хапване, нощни барове, различни забележителности развлечения и спортни обекти са посочени в следващите няколко листа. Не са пропуснати и най-значимите културни институции и музеи в старопрестолния град. Всичко това е придружено от няколко цветни карти и полезни контакти.

В социалните мрежи вече е публикуван и албум с избрани препоръки, поднесени с много внимание и стил.

„Целта е да дадем насоки за всичко това, което се явява трудност за гостите на града и рядко може да открие наистина полезна информация в интернет за тези проблеми. Това са така наречените insights – как да паркираш в града, къде да хапнеш, какво интересно можеш да гледаш днес”, поясни Виктория Добринова от екипа, разработил пътеводителя. Идеята на младежите е да продължат да го развиват с още повече полезни съвети.

Напълно безплатно всеки може да се сдобие с него от facebook страницата на Freeдом 21. „Всеки може да открие нашите готини препоръки за храна, събития, забавление, важна информация, спорт, култура и всичко, което е нужно, за възможно най-готиното преживяване в любимия ни град”, категорични са създателите на гида.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов