Инж. Добромир Добрев посрещна световния шампион по бокс Детелин Далаклиев

Спорт

30-03-2018, 11:24

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Големият български спортист представи в Горна Оряховица биографичната си книга

Кметът на Общината инж. Добромир Добрев посрещна в Гербовата зала световният шампион по бокс Детелин Далаклиев. Големият български спортист бе в Горна Оряховица за представяне на биографичната книга "Никога не се предавай: Историята на Детелин Далаклиев" с автор жypнaлиcтът Гeopги Cтoянoв, който също присъства на срещата с градоначалника. По-късно книгата бе представена пред спортната общественост в града.

„В Горна Оряховица има прекрасни условия , в които децата работят. Трябва просто да дойдат да сложат каските и ръкавиците и да тренират“, каза именитият български боксьор. От януари тази година Детелин Далаклиев се присъедини към екипа на Боксов клуб „Локомотив” и работи със състезателите на горнооряховския отбор. Той е вторият голям български боксьор, който ще работи с „Локомотив”, след като Свилен Русинов сложи основите на клуба и го направи един от най-проспериращите в последните две години. „Направили сме всичко възможно, за да тренират децата с удоволствие и като отидат на състезание да имат самочувствие“, каза инж. Добромир Добрев. Градоначалникът сподели с гостите, че на провелото се по-рано заседание на общинския съвет са гласувани средства да се преустрои северозападната част на зала „Никола Петров”, за да се обособи боксова зала.

На срещата със световния шампион в Гербовата зала на Общината присъстваха председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов, председателят на Комисията за младежта и спорта към Общинския съвет Димитър Николов, заместник-кметовете Йорданка Кушева и Деница Коева, директорът на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки“ Румяна Матеева, както и президентът на боксовия клуб Анастас Начев.

В края на срещата Детелин Далаклиев се подписа в почетната книга на Община Горна Оряховица. „Никога не се предавай!“ написа големият български спортист, като послание към горнооряховчани.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов