Свищовската академия участва в първата „Панорама на университетите“ в Благоевград

Мисия

30-03-2018, 14:40

Снимка:

Стопанска академия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На мероприятието присъстваха десетки ученици от 15-те местни училища, учители и родители

Първо издание на образователно изложение на висшите училища в гр. Благоевград под надслов „Панорама на университетите“, организирано от Центъра за кариерно ориентиране към Център за личностно и творческо развитие на децата в Благоевград се проведе на 28 март 2018 година. На поканата на домакините до всички висши училища в страната се отзоваха общо 12 университета, между които и СА „Д. А. Ценов“ – Свищов, която беше представена от зам.-ректора по „Студентска политика и институционални комуникации“ – доц. д-р Николай Нинов и координатора по „Образователен маркетинг“ – гл. ас. д-р Юлиян Господинов.

На мероприятието присъстваха десетки ученици от 15-те местни училища, учители и родители.

В рамките на 5 минутното представяне на СА „Д. А. Ценов“ – Свищов, доц. Нинов успя да запознае присъстващите в резюмиран вид с традициите, предимствата на обучението, образователното портфолио, условията за кандидатстване, студентските активности, финансовите стимули, социално-битовите условия и възможностите за кариерно-консултиране и реализация на възпитаниците на Свищовската Алма Матер. Оригиналният отговор на допълнително зададения въпрос от страна на водещата на събитието г-ца Александра Ковачева за „предимствата на обучението в Стопанска академия в три реда“, който даде доц. Нинов, предизвика аплодисменти от присъстващите на откриването служебни лица, ученици и граждани.

Пред щанда на СА „Д. А. Ценов“ – Свищов се спряха много ученици, учители, преподаватели от местните университети, бивши възпитаници на Свищовското училище и граждани, като интересът беше основно към бакалавърските специалности и магистърските програми. Приятно впечатление сред посетителите на щанда направиха рекламно-информационните материали и банерите на Академията.

По време на форума, свищовските представители осъществиха контакти и набелязаха възможностите за бъдещи съвместни инициативи с кариерните консултанти от Центъра за кариерно ориентиране гр. Благоевград – Биляна Ангелова, Надежда Радкова, Александра Ковачева и Мария Ваклинска.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов