Стотици състезатели по ендуро се събират днес в Арбанаси

Спорт

31-03-2018, 08:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Селището е домакин на първия кръг от Републиканския шампионат

Стотици състезатели по ендуро-мотоциклетизъм се събират днес в Арбанаси за първия кръг на републиканския шампионат. Събитието стартира от 09:30 ч. Наградният фонд на мероприятието е по-скоро скромен, като купи и материални награди са осигурили спонсорите – главно магазини за мотоекипировка и авточасти, рекламни агенции и други доброжелатели.

Клуба Георги Недев основава през януари 2014 г., когато решава да остане в България и да се занимава с нещо, което пали страстта му. До тогава в старопрестолния град нямаше клуб, който да развива мотокроса, нито за деца, нито за по-възрастни състезатели. Сега някои от възпитаниците му вече жънат своите първи сериозни професионални успехи. Усилията на възпитаника на ПМГ „Васил Врумев” Славомир Иванов му донасят титлата Източноевропейски и европейски шампион по супер мото.

За своята първа среща със спорта сподели и друг медалист от клуба – 16-годишният шампион Светлин Даскалов, който учи в строителния техникум, специалност интериорен дизайн. И двамата осъзнават, че имат „бензин в кръвта от малки” и в началото карат стари „Балкан”-чета или китайски АТВ-та по поляните около Търново. Няколко години по-късно сметката е в полза на отбора. Десетки златни, сребърни и бронзови медали от цялата страна завоюваха в последните четири години състезателите на „Сикс спортс”.

За успехите е нужна дисциплина, категоричен е Георги Недев. Именно за това, той обучава своите състезатели не само в уважение към спорта, но и към обществените порядки. „Моите състезатели не са от тези хора, които арогантно бръмчат гуми по главните улици на града”, категоричен е Недев. Дисциплина ще бъде спазвана и в рамките на шампионата пред уикенда.

Надпреварата ще приключи в неделя, когато от 15:30 часа ще бъдат отличени победителите. Ако сте от хората с бензин в кръвта, или просто обичате зрелищните спортове – елате и ни подкрепете, призовават състезателите.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов