Заловиха телефонни измамници и куриер с над 40 бона в тях

Крими

31-03-2018, 09:35

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Двамата са горнооряховчани, действали на територията на Румъния

На 28 март на територията на Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на телефонни измами на територията на страната. В акцията са участвали служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност“ при  Областната дирекция на МВР – Стара Загора и служители на Областната дирекция на МВР - Велико Търново. 
В хода на операцията, около 16.40 часа в близост до село Кавлак, община Стражица,  бил задържан 64-годишен мъж от Стара Загора. У него криминалистите открили 24 544 лв., получени при извършена телефонна измама в населено място на територията на област Бургас. Установено било, че мъжът е участвал при извършването на престъплението в ролята на „куриер“. Същия ден, в Русе, на ГКПП- Дунав мост, при влизане в  страната ни от Румъния, били заловени двама мъже - на 41 г. и на 30 г., от Горна Оряховица. При проведените процесуално-следствени действия в автомобила, с който са се придвижвали, и на два адреса в Горна Оряховица, служителите на реда намерили мобилни телефони, сим-карти и 17 800 лева. От проведеното до момента разследване е изяснено, че мъжете са извършители и на други три телефонни измами през тази година на територията на Стара Загора. Общият размер на отнетите суми при извършените престъпления достига 19770 лв., по случаите са образувани досъдебни производства.
Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. С постановление на Районната прокуратура в Стара Загора на 41-годишния мъж мярката за задържане е удължена за 72 часа.
Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на тримата продължава под ръководството на Районната прокуратура – Стара Загора.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)