Крадец на морфин и апаш, нахлул в букмейкърски пункт, остават в ареста

Крими

02-04-2018, 13:52

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Разследването на дейността им продължава под ръководството на Районна прокуратура

Пламен  З. е привлечен в качеството на обвиняем и задържан във връзка с  това, че на 28.03.2018 г. в гр. В. Търново, от „Трето вътрешно отделение“ на МОБАЛ „Д-р. Ст. Черкезов“ АД  при условията на опасен рецидив отнел чужди движими вещи – 7 бр. ампули „Лидол“,. ампула „Морфин“ и ампула „Фентанил“ на обща стойност 26 лв. от владението и без съгласието на собственика МОБАЛ „Д-р. Ст. Черкезов“ АД гр. В. Търново, с намерение противозаконно да ги присвои.

Волен Т. е привлечен в качеството на обвиняем и задържан за това, че на 28.03.2018г., в гр.Велико Търново, от букмейкърски пункт на „Еврофутбол”, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот и използване на техническо средство – щанга тип „кози крак“, направил опит да отнеме от владението на управител на дружеството, без неговото съгласие с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи – сумата от 2300 лева, като деянието останало недовършено по независещи от дееца причини – намесата на охранител на СОД, като кражбата извършил повторно и случаят е немаловажен.

И в двата случая е преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието  и е налице опасност извършителите да се укрият или извършат друго престъпление.

Разследването продължава под ръководството на Великотърновската Районна прокуратура.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)