Даниел Панов защити докторска дисертация за защита от бедствия

Мисия

02-04-2018, 18:27

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Кметът на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините Даниел Панов вече има докторска степен от Националния военен университет „Васил Левски“. Панов успешно защити дисертация по темата „Възможности за нова и ефективна защита от бедствия, аварии и катастрофи в община Велико Търново“. Той е първият градоначалник в България с научна разработка по темата.

В своята разработка кметът на Старата столица приложил и своя личен опит като градоначалник. През юни 2014 година Велико Търново, Дебелец и Килифарево пострадаха от наводнение, след като планинската рекичка Белица стигна 6 метра ниво и заля двете градчета край Старата столица. Вълната превърна и Янтра в огромна река, с достигаща на моменти 10 метра дълбочина. Близо 170 къщи в трите града бяха наводнени от водната стихия. Без да чака помощ от никого, Даниел Панов лично помага на засегнатите хора и организира мащабна кампания за набиране на средства и дарения за възстановяване на нормалния живот. Заради отличната организация градоначалникът бе награден с приза „Адекватна реакция по време на кризи“ по време на церемонията „Кмет на годината 2014“.

Научен ръководител на Даниел Панов е проф. Михаил Харалампиев, който е признат за един от най-подготвените представители на академичната общност в тази сфера.

Присъстващи на публичната защита споделиха, че процедурата е преминала при голям интерес, с десетки експерти, всеки от които задавал въпроси.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов