Възпитаниците на Гимназията по туризъм се класираха за Националните състезания по професии

Животът

03-04-2018, 13:12

Снимка:

ПГТ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Учениците влязоха в челните места на три от състезателните категории

Възпитаниците на Гимназията по туризъм се класираха за Националните състезания по професии в Пловдив и Варна.

Великотърновските ученици влязоха в челните места на три от състезателните категории.  III място завоюва десетокласникът Янислав  Дамянова в  категория „Най-добър млад готвач”, който се обучава в специалност „Кетъринг”. IV място  за Михаела Папазова -  категория „Най добър млад барман”. IV място  за Петя Славова – категория  „Най-добър млад хлебар-сладкар”. В категория „Най-добър млад сервитьор” достойно се представи единайсетокласничката Ирина Петкова.

В Русе се проведе Регионалният кръг на Националното състезание по професии. Събитието  се  организира  под егидата на МОН в партньорство с Асоциацията на училищата по хотелиерство и ресторантьорство в България, Българската асоциация на професионалните готвачи, Евро-Ток Интернационал, Българската асоциация на барманите и Българската асоциация на професионалните сомелиери.

В състезанието участваха 15 отбора на професионалните гимназии по туризъм и профилираните паралелки на средните училища от цяла Северна България. Тридесет и пет ученици показаха своите знания и умения в реална работна обстановка  в четири категории



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов