Съдят 28-годишен рецидивист, изнасилил жена в търновско село

Крими

03-04-2018, 13:29

Снимка:

Апелативна прокуратура

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тодор М. е с 9 влезли в сила присъди

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 28-годишен рецидивист за изнасилване на жена.

Обвинението срещу Тодор М. е за това, че на 01/02.08.2017 г. в село в общ. Велико Търново, в къща, при условията на опасен рецидив, се съвкупил с лице от женски пол, като я принудил към това със сила и  заплашване, и се заканвал с убийство.

Обвиняемият е осъждан с девет влезли в сила присъди за различни престъпления, предимно против собствеността. След като изтърпял последното наказание лишаване от свобода, отишъл да живее в селото.

На 01.08.2017 г. около обяд обвиняемият отишъл в смесен магазин в центъра на селото. Първоначално седнал сам на една от масите, започнал да употребява алкохол, а по-късно при него седнали негови познати. Пред магазина пристигнала и пострадалата, която обитавала къща в селото, за да търси човек, който да окоси люцерната в двора й. Обвиняемият започнал да закача жената, но тя отклонила закачките с думите, „че може да му е майка“. Обвиняемият останал на масата до късно вечерта, където заспал. Известно време след това се събудил и решил да влезе в къщата на пострадалата и да прави секс с нея. В полунощ влязъл в двора на къщата и започнал силно да чука по прозореца. Успял да влезе вътре и, използвайки физическото си надмощие и отправените заплахи, насилил жената.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов