Обновиха детски градини и училище в община Свищов с 2,4 млн. лв.

Мисия

04-04-2018, 10:21

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Средствата дойдоха по ОП „Региони в растеж”

Проект на стойност 2 421 240,23 лв. реализира община Свищов, като дейностите бяха отчетени на заключителна пресконференция. Проектът  „Обновяване на обекти на образованието в Община Свищов” беше осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

На пресконференцията присъстваха кметът на община Свищов Генчо Генчев, заместник-кметовете на община Свищов Анелия Димитрова и Пламен Петков, кметове на кметства, директорите на учебните заведения, изпълнителите на СМР по проекта г-н  Джамбазов и г-н Лулчев.

Осигуряване на модерна, здравословна и функционална среда с високо ниво на енергийна ефективност в три от сградите от образователната инфраструктура на територията на община Свищов - ДГ „Радост” в гр. Свищов, ДГ „Васил Левски” в град Свищов и сградата на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с. Овча могила, община Свищов, беше основната цел на влагането на финансовия ресурс по проекта.

Подменени са отоплителните системи в сградите на ДГ „Радост” гр. Свищов и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с. Овча могила, община Свищов с екологосъобразна такава, с което се постигна намаляване на вредните емисии и се подпомогна опазването на околната среда. Същевременно е модернизиран обликът на емблематични за Община Свищов сгради, което е инвестиция в устойчивото развитие на общината.  

Размерът на безвъзмездната финансова помощ по проекта е 100 % в това число:  2 058 054,20 лв. от Европейския фонд за регионално  развитие; 363 186,03 лв. от Националния бюджет.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов