Една година затвор за мъж, системно нарушавал заповед за защита от домашно насилие

Крими

04-04-2018, 11:46

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Осъденият редовно тормозел бившата си съпруга

39-годишен мъж е осъден на една година лишаване от свобода при общ режим за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие.

Съдът призна Джелил Х. за виновен за това, че на  13.02.2018 г. в гр. Велико Търново, ул. „Райна Княгиня“, не изпълнил заповед за защита от домашно насилие, с която му се забранява да приближава жилището на бившата си съпруга К. Х. на разстояние по-малко от 20 метра, като влязъл в дома на същата.

Обвиняемият и пострадалата са бивши съпрузи. Срещу Джелил Х. са издавани множество заповеди за защита от домашно насилие в полза на бившата му съпруга, които системно нарушавал и за което три пъти бил осъждан. Наложените му наказания по никакъв начин не поправили и превъзпитали обвиняемия, който продължавал системно да упражнява тормоз над жената. На 17.01.2018 г. по образуваното гражданско дело отново била издадена Заповед за незабавна защита, съгласно която обвиняемият бил задължен да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо К. Х., като му било забранено да приближава жилището й и местата й за социални контакти на разстояние по-малко от 20 метра.

Пострадалата живеела заедно с майка си. На 13.02.2018 г. двете се намирали в дома си. Около 22.00 часа за пореден път обвиняемият решил да отиде до дома на бившата си съпруга, въпреки забраната на съда. Натиснал вратата и влязъл във жилището. Пострадалата веднага сигнализирала органите на МВР, че бившият й съпруг, срещу когото имало издадена Заповед за незабавна защита, я е нарушил, като е влязъл в дома й. Пред полицейски служители при РУ Велико Търново обвиняемият заявил, че знае за издадената заповед за незабавна защита, но „не го бъркало и не го интересувало“.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд- Велико Търново.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)