Община Свищов организира шарена Великденска работилница за малчуганите

Мисия

05-04-2018, 17:11

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Децата от подготвителните групи на детските градини изживяха весели емоции

от подготвителните групи на детските градини в град Свищов изживяха весели емоции и пъстри забавления по време на Великденската работилничка в „Светиниколското училище“. Веселият празник за децата беше организиран от Община Свищов, със съдействието на отдел „Образование“, дирекция „Култура и КН“, Исторически музей – Свищов, учениците от СПГ „Алеко Константинов“ и домакините от „Светиниколското училище“. Началник отдел „Образование“ Румяна Кузева приветства децата и техните ръководители по повод предстоящите Великденски празници и разказа увлекателна история за Великден. След уводните думи, тя предостави на малчуганите възможността да се включат в различни забавления. Учениците от Свищовската професионална гимназия, изучаващи професия „Готвач“ показаха на малките кулинари как се месят и правят козуначени кифлички, а в своята арт работилница Ани Спасова, заедно с творчески настроените деца и техните възпитатели боядисаха десетки пъстри яйца, както повелява традицията на Велики четвъртък. Представителите на къщата музей „Алеко Константинов“ показаха интересен филм за различните техники за боядисване на яйца, след което впечатлените деца се впуснаха в забавни игри, рисуване и моделиране.

   На празника заедно със зам.-кмета Анелия Димитрова и директора на дирекция „Култура и КН“ Росен Маринов пристигна и кметът на Свищов Генчо Генчев, който спази традицията и заедно с децата боядиса първото си за тази година Великденско яйце и нашари челата им с червена боя, за здраве.

  В края на пъстрото тържество децата си тръгнаха със сияещи лица, боядисани яйца и великденски лакомства, предоставени от „Нове Инженеринг – Антон Антонов“ ЕТ.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов