320 души получиха пакети с храна от кампанията „Великден за всеки“ в Горна Оряховица

Животът

05-04-2018, 18:00

Снимка:

отГОворните

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Събрани бяха над 4000 стоки

„Добрите сърца на горнооряховци направиха възможно 320 души да получат пакет с храна навръх Великден. Кампанията „Великден за всеки“, в която ние от „отГОворните“ помагаме за каузата на омбудсмана на Република България да осигури подкрепа за възрастните хора, премина успешно в нашия град“. Това каза Даниел Божанков след края на благотворителната кампания.

Заедно с екипа на Домашния социален патронаж към Община Горна Оряховица екип на „отГОворните“ посети в домовете им 320-те потребители на социалната услуга. На всеки от тях беше връчена торба с продукти, събрани в шестте дни на кампанията. През тях в специални колички в магазините на „Кауфланд“ и „Лидъл“ всеки клиент можеше да купи и остави пакети боб, брашно, леща, олио, макарони, консерви и други трайни хранителни продукти. Събрани бяха над 4000 стоки, които бяха разделени поравно между нуждаещите се възрастни хора в общината. Обхванати са самотноживеещи и хора в тежко социално положение в града и в населените места.

„Благодарим на всеки, който дойде при количката дори и с малко дарение, защото знаем, че е направено от сърце“, обърна се към своите съграждани Даниел Божанков. Той не скри, че млади семейства са дарявали цели колички, пълни с продукти. „За нас беше важен житейски урок да се срещнем с възрастните хора и да поговорим с тях. Например г-жа Сийка Иванова, която кипи от жизненост и след няколко дни ще навърши 99 години“, каза още Даниел Божанков.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)