Лайънс клуб „В. Търново – Царевец” дарява 4 000 лв. за каузата Мартина

Животът

06-04-2018, 13:00

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Това е поредната благотворителна акция на организацията

4000 лв. бяха събрани по време на традиционния пролетен бал, който всяка година организира Лайънс клуб ”В. Търново – Царевец”, пише „Янтра днес”. Първоначалната идея на дамите била да дарят средствата за лечението на 14-годишната Никол, която беше диагностицирана с тежката диагноза Сарком на Юинг. По време на организацията на събитието стана ясно, че НЗОК ще поеме лечението на момичето и майка му пожела средствата, които ще съберем, да бъдат пренасочени към 5-месечното бебе Мартина от Габрово, което е с с остра лимфобластна левкемия, обяснява  Нели Драгиева, президент на Лайънс клуб ”В. Търново – Царевец”.

Това е поредната благотворителна акция на организацията. Преди празника на В. Търново от клуба подпомогнаха провеждането на шахматен турнир за хора със зрителни проблеми.

Балът на 16-те дами от клуба уважиха зам.-кметът Снежана Данева-Иванова,  управителят на Асоциацията на Лайънс клубовете от Дистрикт 130 – България Васил Клявков и неговите заместници Веселин Георгиев и Иван Байков, представители на търновските ротарианци, дамите от Зонта клуб и представители на бизнеса.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов