Прозрачни избори за студентски съвет поиска инициативен комитет

Животът

06-04-2018, 17:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Настоява кандидатите да бъдат публично оповестени

Инициативен комитет за конституиране на нов Студентски съвет на ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“ изпрати отворено писмо, адресирано до Петър Петров, дългогодишен председател на съвета и оглавяващ Студентската избирателна комисия в момента.

До мярката се стигна, тъй като студентите все още не знаят кои са кандидатите за техни законни представители. Чрез документа, те настояват за спешно публично оповестяване на кандидатурите, които ще бъдат гласувани следващата сряда.  От комитета се позовават на Процедурните правила за реда на провеждане на избори за Студентски съвет.

„Настояваме възможно най-скоро публично да оповестите списъците с имената на всички кандидати за членове на Студентския съвет, групирани по факултети, както и да обявите публично квотното разпределение, което всеки факултет на нашия университет получава при формирането на състава на новия Съвет. Цитираме Ви чл.7 от Процедурните правила за реда на провеждане на избори за Студентски съвет, приети от Председателството на СС на 06.03.2018 г. : Чл.7 (1) Списъкът с кандидатите за членове на СС се обявява не по-късно от пет дни от датата на ОС”, пише в отвореното писмо.

Според авторите на обръщението, няма реална пречка списъците да бъдат оповестени незабавно. Студентите изискват правото си достатъчно рано да знаят имената на кандидатите, за да се запознаят с техните лични качества и постижения. „Вярваме, че ще вземете морално съобразно решение и ще публикувате цялата изискана от нас информация незабавно”, се обръщат към Петров, от Комитета, в заключение.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов