Днес професионален празник имат здравните работници

Животът

07-04-2018, 11:00

Снимка:

МОБАЛ,архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Битката с болестта е отговорност” – казва д-р Христо Димитров

Днес светът отбелязва Световния ден на здравето. Датата е избрана през 1948 г. с основаването на Световната здравна организация. Международният ден на здравето се чества и като Ден на здравния работник в България от 6.02.1964 г..
Световният ден на здравето е глобална инициатива акцентираща върху новопоявяващите се здравни проблеми, Световният ден на здравето дава възможност да се започнат колективни действия за опазване здравето на хората и тяхното благоденствие.

По повод професионалния празник на здравните работници с поздрав към тях се обърна д-р Христо Димитров, председател на Районната колегия на БЛС :

 

„Уважаеми госпожи и господа,

На 7 април от 1950 година насам се чества Международният ден на здравето като празник на всички заети в сферата на здравеопазването.

Уважаеми колеги,

Уважаеми медицински специалисти,

Използвам повода да отправя искрен поздрав към всички Вас, като пожелавам добро здраве, дълъг живот и професионални успехи. Всички ние добре знаем, че битката за здраве е борба с болестта, а понякога само опит да удължим един живот. Това е огромна отговорност, за която никога няма да получим това, което сме заслужили, но пък носи удовлетворение, което другите не могат да разбират.

Нека празникът ни започне с усмивка, нека бъде повод да обединим усилия ведно с нашите пациенти, като взаимно си помогнем да бъдем по-здрави, по-удовлетворени и по-щастливи.” – се казва в обръщението на д-р Димитров.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов