Балван домакинства Общинския празник „Сладкопойна чучулига”

Мисия

08-04-2018, 10:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Стартира културният календар в търновското село

Състави от 19 клуба на пенсионера и инвалида се явиха на общинския песенен празник, който се проведе в Балван на връх Цветница. Своя дебют направиха и танцьорите от новосъздадения състав „Надежда” към читалището в селото. Мероприятието постави официален старт на културната програма, събитията от която ще продължат до октомври. Това разказа за Общинското радио кметът на населеното място Недьо Георгиев, той припомни, че в деня преди Връбница, пременени във фолклорни одежди девойки лазаруваха в селото.

На 28 април селото домакинства на Общинския празник на хоровете и певческите състави към читалищата в общината „Сладкопойна чучулига”. Около 26 състава се очаква да се включат в песенния празник.

Предстоят две значими годишнини. 135 години се навършват от освещаването на църквата „Св. Иван Рилски” на 18 август – денят на успението на светеца. Тържество и курбан за здраве са предвидени за жителите и гостите на селото. Читалище „Нива 1898” навършва 120 години от основаването си, а честването е насрочено за месец октомври. Продължава и подготовката за Празника на баницата, работната дата засега е 1 септември. Тази година амбицията е събитието да се превърне в международно.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов