Слънчева педагогика събира учители на обучение в Ксилифор

Животът

08-04-2018, 14:00

Снимка:

аз детето.бг

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

То е насочено към учители и родители

Обучение по методите на слънчевата педагогика провеждат преподаватели от София в Ксилифор. То е насочено към учители и родители, както и всички заинтересовани в сферата на образованието. Слънчевата педагогика се основава на идеите на Учителя Петър Дънов и събира в едно природа, музика, здравна и учебна програма, и по никакъв начин не противоречи на стандартното образование.

„Това са живи, действащи и изпълними педагогически идеи, чрез които учители, родители и деца развиват не само своя интелект и творчески потенциал, но и морални качества, така необходими в днешно време. Слънчевата педагогика е намерила място в учебно-възпитателния процес у нас и вече дава своите резултати, подготвяйки за живота следващото поколение достойни българи”, посочват преподавателите, които практикуват методите в единственото у нас частно основно училище с детска школа по слънчева педагогика.

Слънчевата педагогика има три основни принципа – Любов, Мъдрост и Истина, които са главна част от философската основа на педагогическата система. Тези три принципа се допълват от дванайсет лъча – направления за изучаване, които допълват разбирането на принципите и правят възможно практическото им приложение. Третият модул на слънчевата педагогика е изграден от нейните методи – външни и вътрешни. Това е съвкупност от дихателни и гимнастически упражнения; паневритмия – съчетание на движения и музика; използване на цветовете за лечение, превенция и терапия; упражнения с водата и растенията за връзка с природата; правилно хранене; задълбочени познания за човека и за особеностите на психическия живот; комплексно използване на музиката и специални музикални упражнения, както и много други спомагателни методи.

Слънчевата педагогика създава основата за възстановяване на живата и съзнателна връзка с природата.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов