Службата за Второ възкресение събра над 600 великотърновци в нов храм

Мисия

08-04-2018, 18:49

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кметът на Старата столица Даниел Панов също уважи литургията и поздрави своите съграждани

Над 600 великотърновци се събраха в новия храм „Възкресение Христово” за църковната служба навръх Великден. Богослужението за Второ възкресение бе отслужено от великотърновския митрополит Григорий. Кметът на Старата столица Даниел Панов също уважи литургията и поздрави своите съграждани с най-светлия християнски празник.

„Великден символизира победата, която светлината, добротата, вярата, истината и правдата взимат над мрака, злото, лъжата, неправдата. Възкресение Христово ни учи, че трябва да следваме изконните човешки, български и православни ценности, да опазваме традициите и обичаите. Нека всички бъдем по-добри, нека помагаме на хората в нужда”, обърна се Даниел Панов към великотърновци.

След края на църковната служба кметът Панов и митрополит Григорий подариха великденски пакети с осветено яйце и козунак на всеки от присъстващите. Те бяха осигурени от Община Велико Търново и спонсори. Живеещите в домовете за възрастни хора „Венета Ботева” и в с. Балван, заедно с младежите от Кризисния център в селото и децата в Центъра за настаняване от семеен тип /В. Търново/ също бяха зарадвани с осветени великденски яйца и козунаци.

Кулминация на празничната програма за Възкресение Христово е аудиовизуалният спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина”, който ще бъде излъчен в 21,00 ч. тази вечер.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов