Шест месеца пробация за зверско убийство на домашно куче

Крими

09-04-2018, 12:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Стопанинът заклал животното, защото лаело

Шест месеца пробация е наказанието на мъж, живущ във великотърновското село Хотница, който на 21 януари т.г. закла собственото си куче.

Косьо К. убил посред нощ животното, защото лаело, изхвърлил го пред портата и легнал да спи, съобщи полицията в старата столица ден след злодеянието. След като се разбудила, жената, с която Косьо К. живеел на семейни начала, се обадила на тел.112. Униформените арестували 46-годишния освирепял стопанин, който се оказал и солидно почерпен. Четириногият пазач на къщата бил немска овчарка, същата вечер животното било подразнено от вой на чакали. Косьо се събудил от лая, взел нож и заклал безмилостно кучето.

40-годишната му жена била потресена от стореното и решила да потърси помощ от властите. Двамата живеели от няколко години заедно. Преди време Косьо бил осъждан за „пил и карал“. Той често се утешавал с чашката и после започвал да буйства. Според жители на Хотница, обаче тогава вдигал скандали и налитал на бой без причина.

Районният съд е присъдил пробация за убиеца на немската овчарка, като в продължение на шест месеца той подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес. За същия период от време ще трябва да се среща с пробационен служител.

  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов