Емил Стефанов стана шампион на България по блиц в Държавните индивидуални първенства

Спорт

09-04-2018, 17:00

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Два златни медала и един сребърен е равносметката за великотърновеца тази година

На Великден в Пловдив завършиха Държавните индивидуални първенства по шахмат във възрастовите групи до 12,14,16,18 и 20 години.
Честта на Шахматен клуб „Етър” в най-важните за годината състезания от спортния календар, бе защитавана от международния майстор Емил Стефанов, който се състезаваше при младежите до 20 години. Проведоха се първенства и в трите дисциплини – стандартен шахмат, ускорен и блиц. След случайна загуба в първата си партия на стандартен шахмат Емил намери верния ритъм, и макар да остана втори на тази контрола, в ускорения шахмат и блица бе безкомпромисен.
Два златни медала и един сребърен е равносметката за него от тази година. По този начин сметката му от подобни първенства нарасна общо на 6 златни, 5 сребърни и 4 бронзови медала.

При съвременното ниво на конкуренция в шахмата това е едно наистина изключително лично постижение, а Шахматен клуб „Етър” затвърди позицията си на един от водещите в страната. Медалите бяха спечелени от състезатели на 27 различни клуба в страната, сред които „Етър” се нарежда на 6 място.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов