Георги Бърдаров представя разтърсващия си роман „Аз още броя дните”

Велико Търново Лайф

10-04-2018, 09:00

Снимка:

издателство Сиела

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Писателят разказва за сараевските Ромео и Жулиета

Разтърсващия роман „Аз още броя дните" ще представи в старата столица  авторът му Георги Бърдаров. История, която те хваща за гърлото – така я определят накратко прочелите книгата.

Топла майска нощ през 1993 г. Обсадата на Сараево е започнала преди година и краят не се вижда, също както на братоубийствената война между довчерашните съюзни югославски народи. Двойка млади сърби стоят в кухнята си, потънали в мълчание. Давор, християнин, и Айда, мюсюлманка, са съхранили любовта си сред разрухата и безумието, които царят в обсадения град. Знаят, че наближава поредното кратко, едва половинчасово затишие, когато снайперистите почиват. Загледани в стрелките на часовника, те са взели решението да избягат – да достигнат свободата… или да посрещнат смъртта.

Двадесет години по-късно българин пътува към Сараево, за да се срещне със сръбския преводач на книгата си. Скоро се озовават в кръчма и неусетно заговарят за войната. С напредването на часовете празните бутилки на масата се увеличават, а отдавна погребани тайни излизат на повърхността.

Две нощи. Четири съдби. Всички водещи до най-важните въпроси.

Кой запали тази война? И кой спечели от нея?

Романът на Георги Бърдаров е спечелил "Ръкописът" на БНТ и излиза на книжния пазар от издателство „Сиела”. Писателят ще бъде в Клуб Седем във Велико Търново за среща с почитателите си на 19-ти април от 19.00ч.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)