Търново домакинства петия фестивал по активно учителство

Животът

11-04-2018, 07:31

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Очаква се да присъстват около 60 преподаватели

Пети национален фестивал на клубовете по активно учителство ще се проведе във Велико Търново. Домакин на срещата на 14 април е СУ „Вела Благоева”. Очаква се да присъстват около 60 преподаватели от четири детски градини и четири училища от Варна, Враца, Лясковец и СУ „Емилиян Станев” в старата столица. Това съобщи за Общинското радио Марияна Георгиева, национален консултант на „Активно учителство”.

Целта на срещата, която се провежда на ротационен принцип всяка година е в резултат на обсъжданата методика и подход за насърчаване на водещата роля на учителите, да се подобри работата в училище и да се повиши качеството на образователните резултати. На нея ще се дискутират и въпроси, свързани с видовете подкрепа и обратна връзка за професионално развитие на учителите, стандарти за учителската професия, включването на родителите, приоритетите в образователните политики.

Моделът позволява учителите да станат откриватели на успешни практики, да разработват свои методологии за преподаване и да откриват нови форми на партньорство с родители и общественост.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов