За 72-ри път организират Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета“

Походът се провежда всяка година от 27 май до 2 юни

Областна администрация Велико Търново подкрепя инициативата на Областна администрация Враца, която за пореден път организира Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета“, Козлодуй - Околчица-2018 г.. 
Походът се провежда всяка година от 27 май до 2 юни, а през 2018-та ще се състои под патронажа на г-жа Цвета Караянчева, Председател на 44-то Народно събрание на Република България. Походът е III-та категория на трудност и се провежда в една походна колона по 120-километровия „Ботев път” от Козлодуйския бряг до връх Околчица във Врачанския балкан по предварително изготвена програма.
В маршрута на най-мащабната европейска туристическа проява са включени обекти от „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ и „Опознай родния край“.
Походът се ръководи от екип на СКО „Леденика“ – Враца. В проявата могат да участват всички групи ученици, туристически дружества от страната, клубове и секции по туризъм с неограничен брой туристи, както и индивидуални участници и самостоятелни групи.
Срокът за подаване на заявка за участие е до 11.05.2018 г. Всички необходими документи по образец са публикувани на електронната страница на Областна администрация – Враца  и се подават по електронен път на obl-vr@vratsa.government.bg или на адрес: гр. Враца, ПК 3000, бул. „Демокрация“ №1, Областна администрация – Враца. 
Регламентът, определящ реда и начина на участие в туристическата проява, е достъпен на ел. адрес:http://vratsa.bg/bg/pages/nacionalen-turisticheski-pohod-po-patya-na-botevata-cheta.html .



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов