Георги Вълев от „Килърите“ с психическо разстройство заради публикация във вестник

Крими

11-04-2018, 14:05

Снимка:

senzacia.net, архив

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Центърът на Велико Търново пак под полицейска блокада заради дело, което Вълев заведе от затвора срещу журналистка

Георги Вълев, който излежава в Ловешкия затвор най-тежкото наказание – затвор доживот заради престъпления с бандата „Килърите“, отново бе доведен с люта охрана във В. Търново.  Причина е заведеното от него дело срещу търновска топ журналистка. Жандармерия отново блокира района около съда заради присъствието на Вълев, който след многократни хватки, връщане на делото и дългогодишно прехвърляне по съдебни инстанции, бе признат за виновен от българските съдилища.

Днешното съдебно заседание в старата столица бе отложено, заради представено от Вълев копие от медицински преглед, че се разстроил психически от статията на журналистката, която съди. В нея, подобно на материали и в национални медии, авторката съобщава за съществуването на хипотеза, Вълев да има връзка с убийството на бизнесмена Петър Христов. Съдът поиска Георги Вълев да представи оригинал на документа с лекарската констатация за психическото му разстройство. По тази причина делото е отложено за 17-ти май.

Процесът в Районния съд във Велико Търново започна в началото на март. Тогава заседанието пак се отложи, за да може да се яви свидетелят на Жоро Вълев – също доживотник от Ловешкия затвор. Това е мъж на име Халил Адем Хасан, който има две доживотни присъди, включително за опит за убийство на надзирател.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов