Ансамбъл „Българче“ дава старт на Международно изложение „Културен туризъм“ 2018

Велико Търново Лайф

11-04-2018, 18:51

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

  Детско-юношеският фолклорен ансамбъл „Българче“ ще даде старт на петнадесетото издание на Международно туристическо изложение „Културен туризъм“ 2018,  което започва на 19 април във Велико Търново. Специализираният форум за културен туризъм тази година е в нов формат и за първи път ще се проведе в  Двореца на културата и спорта „Васил Левски“. Изложението ще бъде открито в 10,00 ч. с изпълнения на открита на детско-юношеският ансамбъл „Българче“, който отбелязана 50-годишнината от създаването си.

     Още много български фолклор ще звучи от сцената пред ДКС „Васил Левски“ в дните на тазгодишната туристическа борса. На 19 април от 11,00 и 17,00 ч. ще могат да се видят изпълненията на Фолклорен ансамбъл „Палавници“ при НЧ „Жар-2002“-гр. Казанлък. Същия ден от 15,00 ч. и на 20 април от 14,30 ч. ще свирят гъдуларите  от музикалната формация "Дзигулица"  на СОУ „Емилиян Станев“-Велико Търново.

       На 20 април от 13,00 ч. посетителите на изложението и жителите на града ще могат да се докоснат до най-красивите и обичани песни и танци от Югозападна България изпълнени от Фолклорен ансамбъл „Пирин“. На следващия ден, 21 април, от  11,30 ч. автентичния танцов фолклор от западна България ще представи женската формация „Фиданките“ от гр. Видин. Веднага след това, в 12,00 ч., започва съботна „Хоротека за града“, организирана със съдействието на  Търново Runs, клуб „Сръчница“ и клуб „Плетеница“.

Международно туристическо изложение „Културен туризъм” е съвместен проект на Община Велико Търново, Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов“, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА). Провежда се с подкрепата на Министерството на туризма на Република България. 

В рамките на форума се провежда туристическо изложение, което дава възможност на общини, фирми, информационни центрове, културни институти и неправителствени организации и да представят своя потенциал за развитие на културно-познавателни туристически програми; дискусии по теми, свързани с  иновации, проекти, научни и научно-приложни разработки в областта на опазване и представяне на световното и национално материално и нематериално културно-историческо наследство; X|V Международен Тур Филм Фест-България “На източния бряг на Европа“ за  филми и продукции за туристически продукти и дестинации и Националния конкурс „READ & TRAVEL” („ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ”), който отличава най-професионални туристически сайтове и мобилни приложения, най-интересни туристически издания и публикации и най-оригинални плакати за събития в областта на културния туризъм.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов