„Трите прасенца” в Куклен театър ВЕСЕЛ

Велико Търново Лайф

12-04-2018, 11:34

Снимка:

Държавен куклен театър Русе

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гостува Държавен куклен театър – Русе

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 14 април от 11.00 часа в читалище  „Искра” във Велико Търново, ще гостува спектакълът на  Държавен куклен театър – Русе „Трите прасенца“.  Любимото заглавие от афиша на русенските кукленици ще бъде представено за ценителите на театралното изкуство и на търновска сцена. „Трите прасенца“ е драматизация по едноименната приказка. Постановката е на режисьора Валентин Владимиров, сценографията и куклите са на Юлия Лачева, а музиката – на Станимир Иванов. За приключенията на трите прасенца разказват актьорите Йоланда Михайлова, Силвия Михайлова и Любен Русенски.

Трите прасенца попадат в гората и всяко от тях решава да си построи своя къща. Едното – сламена, другото – дървена, а третото успява да си построи къща от камъни. Какво ще се случи оттук нататък – това ще разберем от спектакъла на русенските актьори… Една от най-известните приказки е разказана с много въображение и чувство за хумор.  

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов