Санират 17 блока в Свищов с 2,7 млн. лв., извън рамките на Националната програма

Мисия

12-04-2018, 14:45

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

С 3 млн. лв. Община Свищов ще ремонтира три читалища - в селата Царевец, Вардим и Ореш. Това съобщи пред журналисти днес кметът на общината Генчо Генчев.

По Оперативна програма „Региони в растеж” през тази година ще бъдат санирани 17 блока, извън Националната програма за енергийна ефективност. Тази дейност е включена в Интегрирания план за градско развитие и възстановяване, като за целта са предвидени 2,7 млн. лева.

Санирането ще очаква да приключи до края на септември. По програма „Интеррег Румъния – България” Община Свищов е с три одобрени за финансиране проекти по трансгранично сътрудничество. Жизнено важен е проектът осигуряващ безопасността на населението, който Община Свищов реализира заедно с кметство Зимнич. Той е „Единни стандарти. Повишена координация. Обща сигурност за един по-сигурен регион”. По него ще бъдат закупени автовишка, водоноски, както и климатични възглавници.

За първи път община Свищов ще разполага с термокамери, които да откриват бедстващи или пострадали хора. Команден център с необходимата апаратура ще бъде изграден по проекта, като неговата цел е осъществяването на координацията с доброволческите отряди и спасителните служби. Центърът ще бъде ситуиран в Овча могила и в сградата на Община Свищов. Вече е обявена процедурата за избор на фирма изпълнител, която да достави необходимата техника. Срокът на изпълнение е 2 години, а средствата са 1,2 млн. лв.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов