Във Велико Търново обработват парковете и зелените площи срещу бълхи и кърлежи

Мисия

13-04-2018, 10:07

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Третирането започва от 16 април

От 16 април във Велико Търново започна обработка на парковете и зелените зони срещу бълхи и кърлежи. Третирането ще обхване площите в детските градини и яслите, край детските площадки в междублоковите пространства. До края на тази седмица служителите на общинското предприятие „Зелени системи“ ще приключат с косенето на тревните площи.

От 16 до 20 април включително, последователно ще бъдат обработени парковете „Дружба”, „Марно поле”, „Картала”, „Бузлуджа”, „Колю Фичето”, „Никола Габровски“, „Акация“ и боровата гора. От 23 до 27 април /вкл./ пръскането ще обхване зелените зони за отдих „Майка България“. „Света гора“ и „Руски”, местността Ксилифор и парк „Лакото“ край Арбанаси. Около всяка локация ще бъдат поставени необходимите стикери за използваните препарати и за 24-часовия карантинен период.

Паралелно, в периода от 16 до 27 април ще бъдат третирани всички тревни площи в дворовете на детските градини и яслите във Велико Търново, 44 детски площадки в междублоковите пространства и кварталите на Старата столица. Същото важи и за зелените зони край детските градини и социалните центрове в населените места от общината.

Графикът подлежи на промени в зависимост от метеорологичните условия. Необходимо е времето да е тихо и сухо, а тревните площи – предварително окосени.

На финал е и пролетното измиване на улиците във Велико Търново. Обхванати бяха основните пътни артерии както във всички квартали, така и в централната градска част.  



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)